Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā pavisam vienkāršas receptes pusdienu maltītes dažādošanai, ko baudīt kopā ar ģimeni vai draugiem.

Maltas galas un kartupelu krema pirags

Pagatavošana laiks: 1 stunda
Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Maltā gaļa  – 300 g
Rimi saldētais zirnīšu un burkānu maisījums  – 400 g
Selection by Rimi tomātu mērce – 1 burciņa
Kartupeļi – 700 g
Piens – 1 glāze
Olīveļļa – 20 ml
Pētersīļi – 1 sauja
Ķiploks – 3 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Apcep malto gaļu zeltaini brūnu, pievieno tomātu mērci, sāli, piparus, nedaudz pasautē;

Liec klāt saldētos dārzeņus, sajauc un lej cepamajā traukā;

Nomizo un uzvāri kartupeļus, nokās ūdeni, pievieno pienu, eļļu un saspied biezenī vai sakul ar mikseri;

Kartupeļu biezenim pievieno rīvētu ķiploku un smalki sagrieztus pētersīļus;

Kartupeļu biezeni kārto cepamajā traukā virs maltās gaļas un dārzeņiem;

Sakarsē cepeškrāsni grila režīmā līdz 180 grādiem un cep pīrāgu 25 – 30 minūtes

Kad biezenis kļuvis zeltaini brūns – pīrāgs gatavs;

Ideja!

Pagatavo arī jūras velšu pīrāgu, maltās gaļas vietā izmantojot zivs fileju vai jūras veltes. Lieliski izdosies arī veģetārais pīrāgs, ja maltās gaļas vietā izmantosi Rimi četru veidu pupiņu maisījumu.