Receptes / 25. februāris, 2014

Maltās gaļas un kartupeļu krēma pīrāgs

Mēs nereti gatavojam ēdienus, kurus labi protam un pārzinām to gatavošanas procesu. Taču tieši jaunas garšas un vēl neizmēģinātas receptes var dāvāt jo īpaši lielu prieku.

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā pavisam vienkāršas receptes pusdienu maltītes dažādošanai, ko baudīt kopā ar ģimeni vai draugiem.

Maltas galas un kartupelu krema pirags

Pagatavošana laiks: 1 stunda
Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Maltā gaļa  – 300 g
Rimi saldētais zirnīšu un burkānu maisījums  – 400 g
Selection by Rimi tomātu mērce – 1 burciņa
Kartupeļi – 700 g
Piens – 1 glāze
Olīveļļa – 20 ml
Pētersīļi – 1 sauja
Ķiploks – 3 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Apcep malto gaļu zeltaini brūnu, pievieno tomātu mērci, sāli, piparus, nedaudz pasautē;

Liec klāt saldētos dārzeņus, sajauc un lej cepamajā traukā;

Nomizo un uzvāri kartupeļus, nokās ūdeni, pievieno pienu, eļļu un saspied biezenī vai sakul ar mikseri;

Kartupeļu biezenim pievieno rīvētu ķiploku un smalki sagrieztus pētersīļus;

Kartupeļu biezeni kārto cepamajā traukā virs maltās gaļas un dārzeņiem;

Sakarsē cepeškrāsni grila režīmā līdz 180 grādiem un cep pīrāgu 25 – 30 minūtes

Kad biezenis kļuvis zeltaini brūns – pīrāgs gatavs;

Ideja!

Pagatavo arī jūras velšu pīrāgu, maltās gaļas vietā izmantojot zivs fileju vai jūras veltes. Lieliski izdosies arī veģetārais pīrāgs, ja maltās gaļas vietā izmantosi Rimi četru veidu pupiņu maisījumu.

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *