Lēcu čilli
Receptes / 14. maijs, 2013

Lēcu čili

Lēcu čilli ir viena no ēdiena Čili kon karne variācijām. Ar lēcām tiek aizstātas pupiņas - tās padara šo ēdienu vieglāku.

Lēcu čilli

Sastāvdaļas

Lēcas
Maltā gaļa
Burkāni
Tomātu mērce
Sīpoli
Ķiploki
Sāls & pipari
Eļļa cepšanai

Lēcu čilli

Pagatavošana

Sāk ar lēcu novārīšanu. Lēcas vārās krietni vien ātrāk kā pupiņas, tādēļ tās nav jāmērcē, un arī ēdienu izdodas pagatavot ātrāk.

IMG_8547

Kamēr vārās lēcas, apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus. Fotoreceptē ir parādīts pavisam vienkāršs veids, kā pagatavot šo ēdienu, bet klāt noteikti vēl var likt arī papriku un kukurūzu. Tad būs vēl bagātīgāka garša!

Lēcu čilli

Atsevišķi apcep malto gaļu ar sāli un pipariem. Es izvēlos vai nu liellopa vai tītara malto gaļu.

Lēcu čilli

Tad visas trīs daļas jauc kopā katlā, pievieno tomātu mērci un vēl mazliet uz mazas uguns pasutina.

Lēcu čilli

Man ļoti garšo lēcu čili ar klasisko grieķu jogurtu, bet var pievienot arī krējumu.

Pastāsti draugiem

Viena atbilde uz “Lēcu čili”

  1. Kate saka:

    Paldies par recepti, sanāca ļoti garšīgi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *