Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un benedikta olu

Dalies ar šo bloga rakstu!

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Porciju skaits: 4

Krauksciga bagete

 Nepieciešams:

  • Svaigi sparģeļi – 1 bunte
  • 1/2 laima sula
  • Svaiga bazilika lapiņas – 5 gab.
  • Svaigas piparmētras lapiņas – 6 gab.
  • Maskarpones siers – 1 ēdamkarote
  • Medus – 1/2 tējkarote
  • Bagete – 1 gab.
  • Ķiploka daiviņa, nomizota, pārgriezta uz pusēm – 1 gab.
  • Svaigs lasis – 300 g
  • Olas – 4 gab.
  • Etiķis – 2 ēdamkarotes
  • Akmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari – pēc garšas
  • Olīveļļa cepšanai
  • Dilles, rukola, redīsi – dekorēšanai

 Pagatavošana:

  1. Gatavo krē Katlā uzvāri ūdeni. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.
  2. Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.
  3. Sablenderē un caur sietiņu nospied šķ
  4. Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
  5. Sagatavojam bageti. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadali gabaliņ
  6. Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.
  7. Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļ
  8. Gatavo Benedikta olas – katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minū Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī.
  9. Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņ
  10. Uzliec olas, pievieno sāli un piparus.
  11. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem un redī

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.