Sastāvdaļas
Iemarinētas jēra ribiņas
Kaperi
Spināti
Kvinoja
Eļļa cepšanai
Sāls
Pagatavošana
Jēru apcep no abām pusēm uz karstas pannas eļļā.
Pēc tam jēru liek cepamtraukā, uzber kaperus un liek cepeškrāsnī. Atkarībā no tā, cik labi izcepušos gaļu vēlies ēst, jāizvēlas cepšanas ilgums. Es cepu 180 grādos aptuveni stundu, pamainot arī puses.
Kamēr jērs cepas, uzvāra kvinoju un dažas sekundes pannā apcep spinātus.
Spinātus sajauc ar kvinoju.
Lai pārbaudītu jēra gatavību, var ik pa laikam iegriezt ar nazi biezākajā vietā un paskatīties, kas notiek iekšpusē.
Kavinoju ar spinātiem kārto uz šķīvja. Jēru sagriež gabaliņos un kārto blakus kvinojai. Jērs garšo absolūti fantastiski!
5