Krāsnī ceptas jēra ribiņas
Receptes / 24. maijs, 2013

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Jēra gaļa ir jāpērk tur, kur ir droši zināms tā audzētājs un ir pārliecība, ka tā ir laba, citādāk būs vilšanās, ka jērs ir negaršīgs. Jērs ir garšīgs un pat ļoti! Vienkārša recepte, kā pagatavot jēra ribiņas. Klāt kvinoja ar spinātiem.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Sastāvdaļas

Iemarinētas jēra ribiņas
Kaperi
Spināti
Kvinoja
Eļļa cepšanai
Sāls

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Pagatavošana

Jēru apcep no abām pusēm uz karstas pannas eļļā.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Pēc tam jēru liek cepamtraukā, uzber kaperus un liek cepeškrāsnī. Atkarībā no tā, cik labi izcepušos gaļu vēlies ēst, jāizvēlas cepšanas ilgums. Es cepu 180 grādos aptuveni stundu, pamainot arī puses.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Kamēr jērs cepjās, uzvāra kvinoju un dažas sekundes pannā apcep spinātus.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Spinātus sajauc ar kvinoju.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Lai pārbaudītu jēra gatavību, var ik pa laikam iegriezt ar nazi biezākajā vietā un paskatīties, kas notiek iekšpusē.

Krāsnī ceptas jēra ribiņas

Kavinoju ar spinātiem kārto uz šķīvja. Jēru sagriež gabaliņos un kārto blakus kvinojai. Jērs garšo absolūti fantastiski!

Pastāsti draugiem