Receptes / 2. oktobris, 2015

Ķirbju pudiņš ar putukrējumu

Ķirbji ir īstens saules iemiesojums! Apaļi un dzelteni, un tik priecīgi, ka, uz tiem raugoties, arī pats topi tāds kā omulīgāks un tāds kā smaidīgāks.

“Latvijas gardāko stāstu” veidotāja un Rimi Gardēde Ilze Jurkāne piedāvā recepti:

Kirbju pudins ar putukrejumu

Nepieciešams:

  • 500 g ķirbja
  • 150 g pekanriekstu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 paciņu vaniļas cukura
  • Ttējk. muskatrieksta, kanēļa un malta ingvera, kā arī nedaudz sviesta.

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un vāra nelielā ūdens daudzumā kopā ar garšvielām, brūno cukuru un 1/3 daļu no vaniļas cukura. Pa to laiku uz pannas sviestā apgrauzdē riekstus. Kad ķirbis kļuvis mīksts, pielej klāt 50 ml saldā krējuma. Visu sablenderē un atdzesē. Tad piejauc klāt 100 g sadrumstalotu pekanriekstu. Saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Deserta trauciņos ieliek ķirbja masu. Pa virsu putukrējuma cepurīti, kas rotāta ar pekanriekstu pusītēm.

Pastāsti draugiem

Viena atbilde uz “Ķirbju pudiņš ar putukrējumu”

  1. Vika saka:

    ķirbis + pekanrieksts… Izklausās, ka būs jāizmēģina! :P

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *