Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

Ķirbja-čili recepte

Dalies ar šo bloga rakstu!

Ēdiens pikants, ar gaļu un garšvielam – laba recepte arī tiem, kurus ķirbis ēdienkartē ne īpaši saviļņo. Pagatavošana 75 minūtes. Pasniedz ar aukstu alu.

chili-con-kuerbis-rezept-bild-nr-2

Sastāvdaļas 4 personām

800g ķirbis

1-2 daiviņas ķiploku

1 vidējs sīpols

2 kāti selerijas

1 sarkanais čilli

2 ēdamkarotes eļļas

500g malta gaļa

Sāls

Melnie pipari

1 kārba (850 ml) tomāti savā sulā

1 kārba (425 ml) pupiņas

 Darba gaita

  1. Ķirbi sagriež, izņem sēklas, nomizo. Smalki sagriež ķiploku un sīpolu, sagriež seleriju, čili attīra no sēklām, sagriež
  2. Pannā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu, pievieno sāli, piparus, sīpolus, ķiplokus, ķirbji, selerijas un čili. 1/8 l ūdens sajauc ar tomātu sulu. Tomātus sagriež lielos gabalos. Visu sajauc, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes.
  3. Pupas, noskalo, nosusina, ber pannā, pieliek čili un turpina sautēt apmēram 5 minūtes. Pievieno garšvielas

Dzēriens? Auksts alus!