Kabacis no visu dārzeņu klāsta ir viena no maigākajām rudens veltēm. Un vispateicīgākais gatavošanai ziemai. Tāpēc asāku sajūtu cienītāji tam pievieno visu to stiprāko, ko vien daba mums dāsni devusi: ķiplokus, piparus, čili piparus un vēl visādas citas garšvielas un garšaugus. Šeit būs viena no tādām receptēm.

Kabacis 1,5 kg (vai 1 viens liels, viens mazs)

Paprika 2 gb

Čili pipari 1-2 gb (pēc gaumes)

Ķiploki 50 g (2 vidēja lieluma)

Cukurs 100 g

Sāls 1 ēdamkarote

9% etiķis 50-80 g (pēc gaumes)

Augu eļļa 100 g

Tomātu mērce 500 g

Ūdens 250 ml

 

Kabaci, papriku (sagatavotu un sagrieztu kubiņos) ber katlā.

Pielej ūdeni, eļļu, pieber sāli, cukuru, pielej eļļu.

Uzvāra.

Pavāra 15 minūtes.

 

Ķiplokus, čili un etiķi sablenderē un kopā ar tomātu mērci lej katlā.

 

Vāra vēl 5-10 minūtes.

 

Pavisam neilgs laiks, vai ne?

Lejam tīrās, izkarsētās burkās, aizvākojam un liekam atdzesēties.

Labu ēstgribu!