Jogurta kūka glāzē

Sastāvdaļas

Zemeņu jogurts
Drupani cepumi
Sviests
Ogas
Želatīns

Jogurta kūka glāzē

Pagatavošana

Uz kādām 4 glāzītēm želatīnu vajadzēs aptuveni tējkaroti. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un izkausē karstā ūdens peldē.

Jogurta kūka glāzē

Trešdaļu no sviesta paciņas izklausē.

Jogurta kūka glāzē

Cepumus sadrupina. Ja tie ir mīksti, tad var atstāt lielākus gabaliņus un drupināt ar rokām. Jo blīvāki ir cepumi, jo smalkāk tos nepieciešams sadrupināt.

Kūka 5

Izkausēto sviestu sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem.

Kūka 6

Cepumu masu kārto glāzes apakšā. Ar karoti to piespiež, lai stingrāka pamatne.

Kūka 7

Nākamajā kārtā liek odziņas. Tās var būt gan žāvētas, gan arī svaigas. Ogu vietā var likt arī kādus augļus, piemēram, kivi.

Kūka 8

Jogurtam pievieno izkausēto želatīnu un kārtīgi samaisa.

Kūka 9

Jogurtu lej pa virsu cepumu un ogu pamatnei.

Jogurta kūka glāzē

Arī dekorēšanā var izmantot ogas. Glāzes liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Var atstāt arī uz nakti. Ļoti svarīgi pirms pasniegšanas ir kādu pusstundu paturēt istabas temperatūrā, lai sviests paliek mīkstāks. Citādāk tas būs tik ciets, ka karoti varēs nolaust.