Sastāvdaļas (4-6 personām):

1kg baltās zivs filejas (piemēram, menca vai paltuss)

Marinādei

¼ glāzes skāba apelsīnu sula (var aizstāt ar pusi saldā apelsīna un pusi laima sulas)

Pusēdamkarote olīveļļas

1 tējkarote apelsīna mizas

1 tējkarote čili pulvera (ja negribas tik asu, var izmantot paprikas pulveri)

2 tējkarotes ķiploka pulvera

1 ēdamkarote ķimeņu sēklu

1 tējkarote kaltēta oregano

1 tējkarote sāls

zivs4

Ieteikumi pasniegšanai

Grilēto zivi var pasniegt kopā ar tortilām, citrusa čili mērci, gvakamoli vai avokado, rīsiem vai marinētiem sarkanajiem sīpoliņiem.

Pagatavošana:

1.Vispirms sajauc sausās garšvielas ar apelsīnu sulu un olīveļļu.

2.Ierīvē zivs filejas gabaliņus ar citrusa marinādi un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.

3. Liec uz grila un grillē aptuveni 6 minūtes vai ilgāk, ja nepieciešams.

4. Pasniedz kopā ar izvēlētajām piedevām.

Ļoti vienkārši un garšīgi! Labu apetīti!

zivs2

 zivs5

 

zivs3

 

zivs6

 

Bilžu avots: laylita.com