Receptes / 3. jūnijs, 2014

Grieķu jogurta brulē krēms

Veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārs Normunds Baranovskis atklāj, kā pagatavot veselīgu un garšīgu brulē krēmu no grieķu jogurta.

Grieku jogurta brule krems

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + 1 stunda atdzesēšanai
Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Grieķu jogurts – 220 g
Brūnais cukurs – 2 lielas ēdamk.
Avenes – 130 g
Pūdercukurs – 1 ēdamk.

Pagatavošana:

Ieslēdz krāsni grila režīmā vismaz uz 200 ̊C;

100 g avenes sajauc ar pūdercukuru un liec trauciņos, pa virsu klāj jogurtu;

Pāri jogurtam pārber kārtu ar brūno cukuru, lai tas pilnībā noklāj virsmu;

Liec trauciņus krāsnī, tuvāk cepeškrāsns augšai un cep 10 līdz 15 minūtes vai līdz cukurs karamelizējies;

Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, lai karamele sastingst, vai arī ievieto uz stundu ledusskapī;

Gatavo brulē krēmu dekorē ar avenēm un pūdercukuru.

Aikāgaršo padoms!

Aveņu vietā izmanto citas ogas – kazenes, zemenes, mellenes, ķiršus bez kauliņiem.

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *