Tiramisu 1

Sastāvdaļas

Maskarpone
Saldais krējums
Dāmu pirkstiņi
Cukurs
Melnā šokolāde
Mellenes

Tiramisu 2

Pagatavošana

Tiramisū gatavošanu sāk ar saldā krējuma un cukura sakulšanu putukrējumā. Putām jābūt diez gan stingrām. Tā kā neesmu cukura mīļotāja, es mēdzu dažreiz cukuru arī nelikt vispār, jo maskarpone jau ir gana trekna un cukurs ir klāt dāmu pirkstiņiem. Ja melleņu vietā izvēlas likt žāvētus augļus, kas arī ir gana salds, tad pavisam noteikti cukuru var nelikt. Putukrējumā iecilā ar karoti maskarponi. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nedrīkst par daudz samainīt, jo tad būs par šķidru. Jāatrod zelta vidusceļš.

Tiramisu 3

Šī recepte atšķiras ar to, ka biskvīta cepumi kafijā netiek mērcēti. Tos izkārto traukā tā, lai nosegtu visu virsmu.

Tiramisu 4

Maskarpones masu liek pāri dāmu pirkstiņiem.

Tiramisu 5

Visu to pašu izdara vēlreiz – izkārto cepumiņus un pārliek ar krēmu. Svarīgi, lai visi pikrstiņi būtu dabūjuši krēmu, jo tiem ar to ir jāsavelkas. Citādāk cepumi būs pasausi.

Tiramisu 7

Pa virsu rīvē šokolādi.

Tiramisu 8

Uzber mellenes un gatavs! Ledusskapī būtu jānostāv 2 – 3 stundas, lai viss savilktos. Var atstāt ledusskapī arī uz nakti. Pagatavošana noris ļoti ātri, nekas arī nav jācepj. Melleņu vietā var variēt ar visu, ko fantāzija atļauj. Mani viesi parasti par šo tiramisū ir sajūsmā un netic, ka tik viegli to ir pagatavot. Tā kā tiramisū ir diez gan trekns, bieži un lielos apmēros ēst gan to nevajadzētu. :)