Receptes / 29. maijs, 2015

Džeimija Olivera kolibri kūka

Šķiet, svinot kādus lielus svētkus, mēs vairs nevaram tos iedomāties bez tortes vai kūkas. Saldais pārsteigums ir kā punkts uz “i” svinībās. Recepte!

Kas gan var būt labāks par pašu ceptu torti, kuras pagatavošanai veltam rūpes un mīlestību, lai iepriecinātu mums tuvus cilvēkus. Tāpēc Džeimijam Oliveram, kurš nupat nosvinēja savu 40. dzimšanas dienu, un sev par prieku, aicinām izmēģināt vienu no viņa izcilāko kūku receptēm, kas lieliski papildinās katrus svētkus.

Kolibri kūka

Diezgan vienkārši pagatavojama, šī kūka ir pārsteidzoša un ļoti garda. Gaisīgs biskvīts pildīts ar maigu banānu un ananāsu krēmu un pārklāts ar kraukšķīgiem, karamelizētiem pekanriekstiem – tā ir garšas pilnība.

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • Olīveļļa
  • 350g miltu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 350g brūnā pūdercukura
  • 4 vidēja lieluma labi nogatavojušies banāni
  • 1x425g ananāsu šķēlītēs
  • 2 palielas olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 50g pekanriekstu

Krēmam:

  • 400g pūdercukura
  • 150g sviesta bez sāls istabas temperatūrā
  • 200g krēmsiera
  • 2 laimi

Karamelizētiem pekanriekstiem:

  • 100g pūdercukura
  • 50g pekanriekstu

kolibri_kuka

Kas jādara?

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietaukojiet divas kūku veidnes (~23 cm diametrs). Bļodā izsijājiet miltus un kanēli, pievienojiet cukuru un diezgan lielu šķipsnu sāls. Citā bļodā lieciet visus nomizotos banānus un ar dakšiņu tos saspaidiet. Noteciniet un smalki sasmalciniet ananāsu šķēlītes un kopā ar olām, olīveļļu un vaniļas ekstraktu pievienojiet banāniem. Abu bļodu saturu samaisiet kopā līdz masa kļūst viendabīga. Smalki sakapājiet pekanriekstus un pievienojiet sagatavotajai masai. Tad pagatavoto mīklu sadaliet abās kūku veidnēs. Lieciet cepties cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Pēc tam ļaujiet biskvītiem atdzesēties veidnēs 10 minūtes, tad novietojiet tos uz metāla restītēm līdz tie pilnībā atdzisuši.

Kamēr biskvīts dziest, ķerieties klāt krēma pagatavošanai. Ar mikseri sakuliet pūdercukuru un sviestu krēmveida masā. Tad pievienojiet krēmsieru, smalki sarīvētu viena laima miziņu un sulu – kuliet ar mikseri līdz maisījums vienmērīgs. Visu masu uz kādu brīdi ielieciet ledusskapī. Lai pagatavotu karamelizētos pekanriekstus, uz pannas uzberiet pūdercukuru un pielejiet nedaudz ūdens. Cepiet uz mērenas uguns, vienlaikus enerģiski maisot un pametot pannu gaisā līdz pūdercukurs izkusis un masa ir zeltaini brūna. Tad pievienojiet pekanriekstus un šķipsniņu sāls, pēc tam lejiet visu uz ieeļļota cepampapīra un atstājiet nedaudz atdzesēties. Pēc tam masu smalki sasmalciniet.

Paņemiet vienu no biskvītiem un apsmērējiet to ar daļu krēma, tad virsū lieciet otru biskvītu un apsmērējiet krēmu visapkārt kūkai. Pēc tam uz kūkas lieciet otrā laima sarīvēto miziņu un karamelizētos pekanriekstus. Lai kūka izskatītos vēl fantastiskāk, dekorējiet to ar kādu no ēdamajiem ziedaugiem, piemēram, vijolītēm.

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *