Receptes / 12. februāris, 2014

Aknu pastēte ar apelsīnu marmelādi

Aikāgaršo šefpavārs Normunds piedāvā vienkāršu recepti pusdienu maltītes dažādošanai - izmēģini jaunas garšas!

Aknu pastete ar apelsinu marmeladi

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes (+ 2 stundas atdzesēšanai ledusskapī)
Porcija: 4 cilvēkiem

Pastētei

Vistu aknas – 300 g
Sīpols – 2 gab.
Ķiploks – 2 daiviņas
Skābs krējums – 120 g
Sviests – 30 g
Timiāns – 3 zariņi
Sāls un pipari – pēc garšas

Marmelādei

Apelsīni – 3 gab.
Cukurs – 1 ēdamk.
Ingvers – šķipsniņa

Pagatavo pastēti

Sagriez un viegli apcep sīpolus sviestā, pievieno vistu aknas, saspiestu ķiploku, timiāna zariņus un turpini sautēt;

Sautē vismaz 5 minūtes, līdz vistu aknas ir gatavas;

Pievieno skābu krējumu, sāli, piparus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai;

Visu masu liec blenderī un samal;

Lej traukā atdzesēties.

Pagatavo marmelādi

Nomizo apelsīnus.

Smalki sagriez apelsīnus, un sarīvē 1 ½  apelsīna miziņu, liec katliņā;

Pievieno šķipsniņu ingvera un cukuru;

Novāri apelsīnus, līdz tie ir pilnībā izjukuši un marmelāde sāk nedaudz karamelizēties;

Pārlej pāri aknu pastētei un liec atdzesēties ledusskapī.

Ieteikums!

Pagatavo pastēti arī no liellopa vai pīles aknām. Ja skābo krējumu  aizstāsi ar saldo krējumu, tad pastēte būs daudz krēmīgāka un maigāka. Turklāt pīles pastēte lieliski garšos kopā ar ogu ievārījumu vai medu. Savukārt liellopa pastēte būs izcila, ja to papildināsi ar balzamiko želeju.

Pastāsti draugiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *