Bruņinieku iela 75d, Rīga
Pirmdiena - Svētdiena: 10:00 - 20:00

3 gardi zemeņu kokteiļi

Dalies ar šo bloga rakstu!

Zemeņu džina fizz

Sastāvdaļas 2 porcijām:

  • 6 lielas zemenes
  • 2 tējkarotes cukura
  • 4 šotiņi džina
  • 1 tējkarote rožūdens (ja nav, var iztikt)
  • šķipsniņa sāls
  • pusglāze gāzēta minerālūdens

Pagatavošana:

Sagriez pavisam mazos gabaliņos zemenes, uzber tām pa virsu cukuru un ļauj pastāvēt pāris minūtes. Tad saspaidi zemenes ar dakšiņu, lai izdalās to sula. Liec šeikerī ledu, zemeņu masu un visas pārējās sastāvdaļas, sakrati un lej divās glāzēs, kam pa visu uzlej gāzētu minerālūdeni. Atspirdzinoši!

StrawberryRoseGinFizz-180-2

Zemeņu sangrija

Sastāvdaļas vienai krūkai:

  • 2 glāzes smalki sagrieztas zemenes
  • 1 ripiņās sagriezts apelsīns
  • 1 ripiņās sagriezts citrons
  • 1 pudele rozā dzirkstošā vīna
  • 1/4 glāze brendija
  • 3 ēdamkarotes cukura vai jebkāda cita sīrupa
  • 2 glāzes gāzēta ūdens

Pagatavošana:

Vispirms krūkā ieber augļus un ogas, un mazliet paspaidi ar koka stampu. Atsevišķā glāzē sajauc cukura sīrupu ar brendiju, ko pārlej pāri augļiem. Tad pārlej augļus ar rozā dzirkstošo vīnu un, ja ir laiks liec atdzesēties. Pirms pasniegšanas samaisi un pārlej ar gāzētu minerālūdeni. sapnis vasaras naktī!

sangria-glass

Zemeņu – piparmētru tekila

Sastāvdaļas 1 porcijai:

  • 3 smalki sagrieztas zemenes
  • 6 piparmētru lapas
  • 1 ēdamkarote agaves nektāra vei cukura sīrupa
  • Laima sula no pusotra laima
  • 1 šotiņš gaišās tekilas
  • ledus

Pagatavošana:

Glāzē sajauc zemenes, piparmētru lapas, sīrupu un laima sulu. Ar stampu kārtīgi visu saspaidi. Lej klāt tekilu un samaisi, tad pievieno ledu un izbaudi!

stttt

 

Foto: poetinthepantry.com; brooklynsupper.net; dessertfortwo.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.