Zemeņu džina fizz
Sastāvdaļas 2 porcijām:
- 6 lielas zemenes
- 2 tējkarotes cukura
- 4 šotiņi džina
- 1 tējkarote rožūdens (ja nav, var iztikt)
- šķipsniņa sāls
- pusglāze gāzēta minerālūdens
Pagatavošana:
Sagriez pavisam mazos gabaliņos zemenes, uzber tām pa virsu cukuru un ļauj pastāvēt pāris minūtes. Tad saspaidi zemenes ar dakšiņu, lai izdalās to sula. Liec šeikerī ledu, zemeņu masu un visas pārējās sastāvdaļas, sakrati un lej divās glāzēs, kam pa visu uzlej gāzētu minerālūdeni. Atspirdzinoši!
Zemeņu sangrija
Sastāvdaļas vienai krūkai:
- 2 glāzes smalki sagrieztas zemenes
- 1 ripiņās sagriezts apelsīns
- 1 ripiņās sagriezts citrons
- 1 pudele rozā dzirkstošā vīna
- 1/4 glāze brendija
- 3 ēdamkarotes cukura vai jebkāda cita sīrupa
- 2 glāzes gāzēta ūdens
Pagatavošana:
Vispirms krūkā ieber augļus un ogas, un mazliet paspaidi ar koka stampu. Atsevišķā glāzē sajauc cukura sīrupu ar brendiju, ko pārlej pāri augļiem. Tad pārlej augļus ar rozā dzirkstošo vīnu un, ja ir laiks liec atdzesēties. Pirms pasniegšanas samaisi un pārlej ar gāzētu minerālūdeni. sapnis vasaras naktī!
Zemeņu – piparmētru tekila
Sastāvdaļas 1 porcijai:
- 3 smalki sagrieztas zemenes
- 6 piparmētru lapas
- 1 ēdamkarote agaves nektāra vei cukura sīrupa
- Laima sula no pusotra laima
- 1 šotiņš gaišās tekilas
- ledus
Pagatavošana:
Glāzē sajauc zemenes, piparmētru lapas, sīrupu un laima sulu. Ar stampu kārtīgi visu saspaidi. Lej klāt tekilu un samaisi, tad pievieno ledu un izbaudi!
Foto: poetinthepantry.com; brooklynsupper.net; dessertfortwo.com